Winkelwagen

Hulp nodig? Bel: 071 51 497 71

Voor 13:00 uur bestellen, is dezelfde dag GRATIS (lokaal) bezorgd

Plukboeket bestellen en bezorgen

Iedereen wordt blij van bloemen. Bloemstukken voor een verjaardag, bruidswerk als een stelletje gaat trouwen of gewoon om het huis wat kleur te geven. Het is mogelijk om in de bloemenwinkel zelf bloemen uit te kiezen, veel klanten laten het liever over aan de specialist. Bij Bloemist de Lange kunt u een plukboeket online bestellen en we bezorgen het boeket gratis bij u thuis. Wat zijn plukboeketten eigenlijk en waar moet u rekening mee houden?

Wat is een plukboeket?

Een plukboeket wordt ook wel een veldboeket genoemd. Er worden bloemen gebruikt met afwijkende vorm en lengte voor een nonchalante, natuurlijke uitstraling. Het lijkt alsof ze ergens in de vrije natuur geplukt zijn, maar wel iedere bloem van topkwaliteit zoals u van de professionele bloemist mag verwachten. Bij het samenstellen wordt er veel aandacht besteed om een mooie balans te vinden. Zo zijn er de blikvangers die het oog trekken zoals een Gerbera, Pioen, Roos of Tulp. De meer delicate bloemen zoals een Delphinium, Sneeuwbal of siergras zorgen voor een luchtige uitstraling terwijl de Anthurium of Gloriosa structuur in het geheel brengen.

Bij een plukboeket online bestellen en bezorgen kunt u zelf aangeven of het een bont gezelschap aan bloemen mag worden, of kies voor een meer neutraal geheel. U kunt bloemen bestellen op maat omdat ieder boeket direct na bestelling voor u wordt samengesteld.

Plukboeket online bestellen en bezorgen

Wilt u graag zelf de bloemen kiezen en deze ter plekke tot een boeket laten maken? Dan kunt u terecht bij de bloemist in Leiden. Woont u wat verder of heeft u geen tijd om langs te komen? Dan kunt u heel eenvoudig een plukboeket online bestellen en laten bezorgen. Zit er spoed achter? Dan kunt u de bloemen vandaag laten bezorgen in Leiden en omgeving, geheel gratis! Op de foto ziet u een voorbeeld, de uiteindelijke samenstelling kan afwijken op basis van de voorraad, het seizoen en de individuele bloemen. Ieder bloemstuk is een unieke creatie, met zorg samengesteld door de professionele florist.

Bij welke gelegenheid past een plukboeket?

Veldboeketten zijn open van structuur met een grote diversiteit aan bloemen. Dit zorgt voor een fris karakter. De kleuren zijn vaak lichte pasteltinten, daarmee zijn het ‘vrolijke’ boeketten. Denk aan een verjaardag, een bedankje of gewoon voor de gezelligheid. Het kan een opvallende verschijning zijn als bruidswerk. Wilt u rouwwerk bestellen en gratis laten bezorgen? Dan kunt u beter een boeket in deze specifieke categorie uitzoeken.

Presentatie en onderhoud

Een plukboeket staat het mooiste in een grote vaas met een smalle hals. Omdat er vrij lange bloemen kunnen zijn is een kleine vaas minder geschikt omdat het geheel dan uit ‘balans’ lijkt te zijn. Daarnaast is er behoefte aan stabiliteit aan de basis omdat langere takken het boeket zwaarder maken. Bloemstengels dienen altijd schuin gesneden te worden. Schuin omdat er zo meer oppervlak is om water op te nemen, met een mes omdat een schaar de stengels samenperst waardoor ze juist minder water op kunnen nemen. Als er voeding wordt meegeleverd gebruik dan dit zakje, de samenstelling is optimaal voor deze bloemstukken. Een glazen vaas heeft de voorkeur, maar een niet-doorzichtige vaas kan ook heel mooi zijn.

GRATIS lokale bezorging

Gratis in de Leidse regio (Leiden, Leiderdorp, Oegstgeest, Voorschoten en Zoeterwoude)

Bezorging in heel Nederland

Wij bezorgen ook buiten Leiden in heel Nederland tegen een vast tarief van 6,95 per bestelling

7 dagen versgarantie

Dagverse bloemen blijven normaal 7 dagen staan. Toch niet tevreden? Neem contact met ons op.

100% Veilig afrekenen

iDEAL / MasterCard / Visa / AMEX / Apple Pay / PayPal / Klarna / Bancontact/ SEPA / KBC / Belfius

0