Hulp nodig? Bel: 071 51 497 71

Voor 13:00 uur bestellen, is dezelfde dag GRATIS (lokaal) bezorgd

Is er verschil tussen een euroflorist en bloemist?

De termen florist en bloemist worden door elkaar gebruikt maar hebben ze ook dezelfde betekenis? Zo is er Euroflorist, een website waar u bloemen kunt bestellen. Of Bloemist de Lange, een begrip in Leiden en omgeving. Bestel verse bloemen online met gratis bezorging, maar van de florist of bloemist?

eurofloristWat is een florist?

De definitie van florist is volgens de etymologie een kweker of schilder van bloemen. In het Engels wordt hetzelfde woord gebruikt, de herkomst van deze term is het Latijnse woord ‘flos’ wat bloem betekent. In het Frans is weer de term ‘fleuriste’ waarmee de link naar merknamen als ‘Fleurop’ en ‘Euroflorist’ heel duidelijk is. Toch wordt de term vaak als synoniem gebruikt voor bloemist.

Wat is een bloemist?

Wanneer u online zoekt op het woord ‘florist’ dan krijgt u direct als antwoord de definitie van bloemist te zien. Dit geeft duidelijk aan dat de termen in de loop der tijd nauw met elkaar zijn vervlochten. Net als bloemstukken met sierlijke bloemen eigenlijk. Met een bloemist wordt het beroep bedoeld van iemand die bloemen en planten verkoopt in een winkel, kraam of kiosk. Er is dus geen direct verband met iemand die bloemen schildert. De term wordt overigens wel in Vlaanderen gebruikt om de kweker en groothandel aan te duiden.

Dus er is geen verschil?

De woorden zoals ze voorkomen in Bloemist de Lange of Euroflorist betekenen eigenlijk hetzelfde, het is de winkel waar u terecht kunt om bloemen te bestellen. Tegenwoordig worden deze diensten ook aangeboden via internet, bestel uw verse bloemen online met gratis bezorging. Is dit niet een beetje onpersoonlijk? Dat valt reuze mee. Bij een plukboeket online bestellen en bezorgen heeft u geen direct contact met de bloemist, toch wordt het werk uitgevoerd door dezelfde lokale bloemenwinkel waar u al jaren terecht kunt. Het voornaamste verschil tussen online of in de winkel is het gemak, de kwaliteit is precies gelijk.

Bloemschikken is ook een vak

Bloemisten zijn mensen die van bloemen houden en de kracht kennen van een mooi boeket. Een bloemstuk brengt emoties naar boven zoals een mooi kunstwerk in een museum dit ook doet. Naast het oog strelen wordt ook de neus geprikkeld, de impact van een bloemstuk kan heel groot zijn. Die glimlach als iemand die herstelt van een operatie een prachtige bos bloemen ontvangt is onbetaalbaar. Ook in minder prettige situaties zoals tijden van rouw kan de uitvaart bloemist als symbool van medeleven dienen. Zo kunt u bij Bloemist de Lange ook rouwwerk bestellen en gratis laten bezorgen.

De florist als tijdloos beroep

Bloemschikken kunt u leren tijdens een cursus, professionele bloemisten hebben daarnaast ook jarenlange ervaring met het samenstellen van prachtige bloemstukken. Trends veranderen in de loop der tijd, dit is te zien aan de samenstelling van de boeketten. Uiteraard blijven de klassiekers in trek, denk aan een mooie bos rozen voor een romantische gelegenheid. Via internet is het mogelijk om op uw gemak een passend boeket uit te zoeken. Bestel verse bloemen online met gratis bezorging en laat de bloemen vandaag bezorgen. De bloemist in Leiden levert ouderwets goede kwaliteit op basis van moderne mogelijkheden.

GRATIS lokale bezorging

Gratis in de Leidse regio (Leiden, Leiderdorp, Oegstgeest, Voorschoten en Zoeterwoude)

Bezorging in heel Nederland

Wij bezorgen ook buiten Leiden in heel Nederland tegen een vast tarief van 6,95 per bestelling

7 dagen versgarantie

Dagverse bloemen blijven normaal 7 dagen staan. Toch niet tevreden? Neem contact met ons op.

100% Veilig afrekenen

iDEAL / MasterCard / Visa / AMEX / Apple Pay / PayPal / Klarna / Bancontact/ SEPA / KBC / Belfius

0