Winkelwagen

Hulp nodig? Bel: 071 51 497 71

Voor 13:00 uur bestellen, is dezelfde dag GRATIS (lokaal) bezorgd

Niet iedere florist is hetzelfde. Je ziet eigenlijk heel snel of een boeket is samengesteld door iemand met expertise of gewoon een werknemer aan de lopende band. Het is natuurlijk heel jammer bij bloemen bezorgen als het boeket voor de ontvanger niet netjes is geschikt of vol verlepte bloemen zit. Een vak kun je op veel manieren leren, bloemschikken is zeker een specialisme dat tijd en inzet vereist. Wat jij moet weten over de bloemist lees je op deze pagina.

Heeft de bloemist een diploma?

Zoals veel beroepen in Nederland behoort de bloemist tot de vrije beroepen. Dit betekent dat iedereen een bloemenwinkel mag openen en een grote bos bloemen mag verkopen aan klanten. Voor veel creatieve mensen die van bloemen houden klinkt dit goed in de oren. Zo maak je van een hobby jouw beroep! Maar wacht even, want als het om creatieve beroepen gaat heb je wel een beetje talent en heel veel oefening nodig. Als je iemand topbloemen voor een verjaardag wilt geven dan zijn er behoorlijk wat puzzelstukjes die in elkaar moeten passen. Denk bijvoorbeeld aan:

  • Bloemen hebben een tijdelijke houdbaarheid.
  • De balans in een boeket moet kloppen voor een mooi geheel.
  • Stijlen en trends veranderen, de bloemist moet blijven leren.
  • Een bruidsboeket vereist een heel andere styling dan bijvoorbeeld secretaressedag.
  • Bij bezorging moet de logistiek goed geregeld worden.

De bloemist moet hiermee rekening houden en nog veel meer. Daarnaast is er nog de bedrijfsvoering. Er zijn opstartkosten, je wilt niet teveel inkopen waardoor je voorraad verwelkt maar ook niet te weinig omdat je klanten van dienst wilt zijn. Met name hobbyisten lopen vast op de zakelijke kant van het verhaal.

Bloemist opleiding

Een vrij beroep betekent niet dat er geen opleiding voor bestaat. Je kunt een cursus bloemschikken volgen maar een opleiding van twee jaar op MBO niveau is ook zeker een optie. Dan leer je veel meer dan een boeket samenstellen, zo zul je ook ondernemersvaardigheden leren. Wil je bijvoorbeeld een bloemetje versturen per post? Dit vereist kennis van logistiek, bezorgdiensten en zaken als koeling om ervoor te zorgen dat het boeket in perfecte staat de ontvanger bereikt. Naast de lokale bloemist is er de bloemenservice in Nederland. Niet alle klanten wonen immers in dezelfde omgeving. Ook zaken als een webshop inrichten of dergelijke zaken uitbesteden zijn van belang voor een professionele florist die klaar staat voor alle klanten.

De bloemist voor heel Nederland

Bloemist de Lange is een professionele florist in Leiden die boeketten verkoopt in de winkel en zelf bezorgt in de omgeving. Als je een last-minute opdracht heb dan kom je in de ochtend even langs of bel even, bloemen bezorgen vandaag in de regio is mogelijk. Als je niet in deze regio woont dan kun je via de webshop bestellen voor iemand in de buurt. Daarnaast kun je een plant bestellen die morgen in huis via een landelijk dekkend netwerk aan collega’s met dezelfde passie voor het vak. Dit werkt ongeveer zoals Fleurop bezorgen op basis van die persoonlijke touch waar Bloemist de Lange bekend om staat.

GRATIS lokale bezorging

Gratis in de Leidse regio (Leiden, Leiderdorp, Oegstgeest, Voorschoten en Zoeterwoude)

Bezorging in heel Nederland

Wij bezorgen ook buiten Leiden in heel Nederland tegen een vast tarief van 6,95 per bestelling

7 dagen versgarantie

Dagverse bloemen blijven normaal 7 dagen staan. Toch niet tevreden? Neem contact met ons op.

100% Veilig afrekenen

iDEAL / MasterCard / Visa / AMEX / Apple Pay / PayPal / Klarna / Bancontact/ SEPA / KBC / Belfius

0