Winkelwagen

Hulp nodig? Bel: 071 51 497 71

Voor 13:00 uur bestellen, is dezelfde dag GRATIS (lokaal) bezorgd

Laat bloemen bezorgen voor secretaressedag

21 april 2022 is het secretaressedag in Nederland. Dit betekent dat secretaresses en secretarissen door het land een dagje voor het voetlicht staan. Laat een boeket bloemen bezorgen bij die hardwerkende werknemer, collega of gezinslid. Zo toon je een blijk van waardering. Waar komt deze dag eigenlijk vandaan en wat moet jij weten over secretaressedag?

Wat is secretaressedag?

Secretaressedag zoals deze in Nederland bekend is werd voor het eerst in 1989 geïntroduceerd. Het betreft een initiatief van Secretaresse Magazine, uitzendbureau StarJob, Schoevers opleidingen, bloemenwinkel keten Fleurop voor bezorgen en Bloemenbureau Holland. Het idee ontstond echter in de Verenigde Staten. In de Tweede Wereldoorlog was er namelijk een schrijnend tekort aan goed getraind administratief personeel. De National Secretaries Association werd opgericht in 1942, vervolgens zou de secretaris van Commerce in 1952 voor het eerst officieel secretaressedag aankondigen. Dit initiatief is in meerdere landen overgenomen, het is echter nergens een nationale feestdag. 21 april valt in 2022 op een donderdag. Laat je bloemen bezorgen vandaag, controleer direct bij Bloemist de Lange in Leiden wat er mogelijk is.

Niet alleen voor dames

Bloemen houden van mensen, dus niet alleen van vrouwen. Wist je dat het beroep secretaris van oudsher door mannen werd uitgevoerd? In Koninklijke families zijn secretarissen nog steeds eerder norm dan uitzondering. Dus je mag ook zeker een mannelijke collega een grote bos bloemen geven. In de loop der eeuwen zouden administratieve rollen voornamelijk aan dames toebedeeld worden, dit is zo geworteld in de samenleving dat het nu als vanzelfsprekend wordt ervaren. Hetzelfde vond plaats met de kleur roze. Dit was namelijk honderd jaar geleden dé stoere kleur voor jongens! Houden mannen van bloemen? Ook hier is weer een vreemde dubbele standaard. We doen vaak net alsof boeketten met kleurrijke bloemetjes heel vrouwelijk zijn, toch is de bloemist zelf best vaak een man. Wat dat betreft mag je achter het begrip secretaressedag een heel vette M/V zetten!

3 tips voor de perfecte secretaressedag

  1. Ga eens niet voor een boeket maar voor een decoratieve plant met luchtreinigende eigenschappen. Daar geniet je nog langer van! Je kunt vandaag een plant bestellen die morgen in huis is.
  2. In plaats van hetzelfde boeket voor iedere werknemer kun je de bloemist vragen om een bonte mix aan boeketten samen te stellen. Zo is ieder boeket uniek, net zoals de werknemers dit zijn.
  3. Decentraal werken is steeds meer de norm. Werkt jouw personeel op diverse locaties? Bloemist de Lange uit Leiden levert via de bloemenservice door heel Nederland dankzij een groot netwerk aan partners.

Is deze dag belangrijk?

Voor een florist of chocolatier is het nooit verkeerd als er een ‘speciale dag’ wordt uitgeroepen natuurlijk. Want bij een feest hoort een feestelijk verrassingsboeket. Daarom geef je topbloemen voor een verjaardag of een doos met heerlijke bonbons. Je wordt gelukkig niet dik van een boeket bloemen! Iedereen is belangrijk natuurlijk, moet je secretaressedag zien als een puur commerciële dag? Niet echt, de achterliggende motivatie is aandacht schenken aan het belang van administratieve werknemers. Zonder deze professionals zouden veel werkzaamheden onmogelijk zijn, toch zijn het mensen die zelden lof krijgen voor hun werk. Een bloemetje versturen per post is heel eenvoudig en laat toch even zien hoe belangrijk deze mensen zijn. Bedankt!

GRATIS lokale bezorging

Gratis in de Leidse regio (Leiden, Leiderdorp, Oegstgeest, Voorschoten en Zoeterwoude)

Bezorging in heel Nederland

Wij bezorgen ook buiten Leiden in heel Nederland tegen een vast tarief van 6,95 per bestelling

7 dagen versgarantie

Dagverse bloemen blijven normaal 7 dagen staan. Toch niet tevreden? Neem contact met ons op.

100% Veilig afrekenen

iDEAL / MasterCard / Visa / AMEX / Apple Pay / PayPal / Klarna / Bancontact/ SEPA / KBC / Belfius

0