Winkelwagen

Hulp nodig? Bel: 071 51 497 71

Voor 13:00 uur bestellen, is dezelfde dag GRATIS (lokaal) bezorgd

Is het nou een florist of toch de bloemist? Het is geen vraag die regelmatig de voorpagina van de krant zal halen, toch is het een raadsel voor velen wat het verschil is. Uiteraard is het belangrijkste wat de kwaliteit is van het boeket, of de extra dienstverlening zoals een bloemetje versturen per post. Op al deze vragen geven we het antwoord om te beginnen met; wat is een florist?

Wat is een florist?

Een florist is iemand die de floristiek beoefent. Daar komen we nog niet veel verder mee natuurlijk. Floris is het Latijnse woord voor bloem, de floristiek is het onderzoek naar wilde flora. De term ‘florist’ is het Engelse woord voor een bloemist, iemand die betrokken is in de detailhandel van bloemen en planten. Het maakt dus eigenlijk niet uit welke term je gebruikt. Bloemist De Lange in Leiden is dus net zo goed een florist in deze regio. In heel Nederland zelfs, want hier kun je ook terecht voor bloemenservice in Nederland. In de winkel of online in de webshop.

Wat is het verschil tussen bloemen en planten?

Als florist en bloemist hetzelfde betekenen, geldt dit ook voor bloemen en planten? Nee, niet helemaal. Een plant is het geheel inclusief wortels, steel en bladeren. De bloem is het deel van een plant waarmee voortplanting mogelijk is. Ze komen voor bij bedektzadige planten en andere bloemplanten. Naast voortplanting door bijen te verleiden met die aanlokkelijke kleuren en geuren weten ze ook zeker mensen te bekoren. Een grote bos bloemen kan natuurlijk niemand weerstaan! Als we praten over een ‘plant’ in de bloemenspeciaalzaak dan gaat het meestal over groene planten die weinig of geen bloemen dragen. Ook betreft het dan vaak planten met wortels. Bij Bloemist de Lange kun je een plant bestellen die morgen in huis is.

Hoe kun je bloemen laten bezorgen?

Het is secretaressedag en jouw trouwe assistent is vandaag niet op kantoor. Je bent zelf niet in de buurt dus een doos met bonbons afgeven is geen optie. Geen nood want er is redding in de vorm van de florist. Hoewel het natuurlijk altijd leuk is om even langs te wippen bij jouw favoriete bloemenwinkel in Leiden, komt het niet altijd uit om zelf een boeket uit te zoeken. Fleurop bezorgen is dan een optie, De Lange biedt een soortgelijke service. Als de ontvanger in de buurt van Leiden woont is bloemen bezorgen vandaag zelfs mogelijk. Je moet dan wel voor 13.00 bestellen. Elders in Nederland kan trouwens ook, vraag dan even na wat de levertijd precies is. Zo kun je iemand verrassen, zelfs als de datum jou even heeft verrast!

Of het nu om topbloemen voor een verjaardag gaat, of een bruidsboeket voor een pas getrouwd stel; er is altijd wel een boeket dat past bij de gelegenheid. Een bijkomend voordeel van bloemen bezorgen is de zekerheid van een optimale levering. Direct van de florist naar de ontvanger. Je hoeft dus niet stad en land af te rijden met een enorm boeket in een warme auto terwijl je ook nog even langs de slager, groenteboer en bakker moet gaan. Dan houd je een treurig bosje over aan het einde van de rit!

GRATIS lokale bezorging

Gratis in de Leidse regio (Leiden, Leiderdorp, Oegstgeest, Voorschoten en Zoeterwoude)

Bezorging in heel Nederland

Wij bezorgen ook buiten Leiden in heel Nederland tegen een vast tarief van 6,95 per bestelling

7 dagen versgarantie

Dagverse bloemen blijven normaal 7 dagen staan. Toch niet tevreden? Neem contact met ons op.

100% Veilig afrekenen

iDEAL / MasterCard / Visa / AMEX / Apple Pay / PayPal / Klarna / Bancontact/ SEPA / KBC / Belfius

0